Zomervakantie

 

Voor wie van bergen houdt, is La Norma fantastisch!
U kunt er heerlijk wandelen en bergtochten maken (evt. via Refuges = hutten) in prachtige natuurparken. O.a. Nat. Park de la Vanoise, hebben we kijk op vanuit ons chalet. Voor Park des Ecrins moet je een uurtje rijden. In de buurt van La Norma liggen veel (natuurlijke) attracties, die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. Bergpassen: Col de l ‘Iseran, Col de la Madeleine, Col du Galibier, Col de Mont Cenis.
Ook liggen er verschillende forten die bezichtigd kunnen worden en er zijn watervallen. In het dal op 10 minuten rijden zijn enkele Adventure-Parken en een Via Ferrata naast het fort en de Pont de Diable (Duivelsbrug).    

Zomeractiviteiten in La Norma zijn bijvoorbeeld tennis, oefen golfbaan, paardrijden, rafting, vissen, trimcircuit, met de stoeltjeslift omhoog, fietsverhuur o.a. mountain-bikes (er zijn routes in de bergen uitgezet), jeux de boules-wedstrijden, een club-enfants (van 6 tot 12 jaar) en een club des ados (12 tot 18 jaar) die van alles voor de jeugd organiseert. Er is een bergmeertje waarin u kunt vissen. U kunt in La Norma zwemmen in een mooi aangelegd zwem-meer met toezicht, of in het zwembad van Modane (kinderen tot 6 jaar gratis), of in Lanslebourg.

Er zijn prachtige authentieke bergdorpjes in de omgeving zoals Villarodin, Bourget, Aussois, Lanslebourg, Bessans en Bonneval (zeer authentiek).

Grotere plaatsen zijn St.Jean de Maurienne, Chambery, Aix les Bains en Turijn.