Wintervakantie

 

La Norma heeft 65 km. geprepareerde piste, 45 km. "off de piste", veel surf mogelijkheden, 18 liften, waaronder een télécabine en diverse stoeltjes- en sleepliften. Er zijn 27 geprepareerde pistes, een snowpark en een boardercross afdaling. De pistes zijn zeer gevarieerd, van groen (zeer gemakkelijk) tot zwart (moeilijk). Voor iedereen is er wat, of je nu beginnend of gevorderd skiër bent.

Voor wie wat anders wil, zijn er goede ski mogelijkheden in de buurtdorpen: Aussois, Val Fréjus, Termignon en Val Cenis.

Het grootste skigebied van Frankrijk "Les trois vallées" is in 15 autominuten bereikbaar via Val Thorens.

Voor prijzen van een skipas in La Norma verwijzen we je graag door naar de officiële website: www.lanorma.com
Hier zijn ook speciale aanbiedingen te vinden.

De skipas is geldig in La Norma. Wilt u in Val Thorens skiën betaald u een extra bedrag voor een dagpas bij. In La Norma is een ski school, waar u halve dagen les kan nemen in kleine groepjes of individueel. Ook voor (kleine) kinderen is er op leeftijd aangepaste ski les. Voor de hele kleintjes, vanaf 3 maanden, is er een crèche voor enkele uren tot hele dagen. Heel wat skileraren spreken een beetje Nederlands.

Gezien de hoogte (skiën tot 2750 meter!) en de gunstige ligging op de noordhelling, is er veel kans op goede en veel sneeuw gedurende een periode van Kerst t/m Pasen. Vanaf 1350 meter tot 2300 meter zijn er op verschillende pistes sneeuwkanonnen aanwezig. Er is een nieuwe 4-persoons stoeltjeslift tot 2750 meter.

Er zijn ook mogelijkheden tot langlaufen in het dal. Er is voor wandelaars en langlaufers het toegankelijke pad "Petit Bonheur", 34 km. lang door de schitterende natuur van Haute Maurienne. In verschillende plaatsjes in de omgeving, zoals Bramans, Aussois, Bessans en Bonneval zijn gigantisch veel mogelijkheden voor langlauf.

Tevens kunt u wandelen in La Norma, op goede bergschoenen of op de speciale sneeuwrackets. Er zijn vele wandelingen uitgezet en de VVV organiseert ook begeleide tochten.